måndag, oktober 02, 2006

EU-regler

Var på stan i fredags e.m. och letade födelsedagspresent när vi sprang ihop med Thaa och Myrdal. Thaa berättade att hon letade efter såna där sockor med gummipluttar under så att Myrdal inte skulle halka på dagis och slå i bakhuvudet. Inne på en av våra större klädkedjor hade dom sagt att såna strumpor var förbjudna eftersom det kan bli så snabba stopp för barnen när dom springer omkring och då kan dom slå sig riktigt ordentligt. Det var tydligen några nya EU-regler som trätt i kraft. Bakhuvudet eller pannan i golvet det är bara å välja... Nä förresten det är det ju inte, det har ju redan maktmaskineriet gjort åt oss.

Jag var tvungen att ta upp detta ämne på bröllopet i lördags och min bordsdam sa att hon hade sett såna strumpor i butiken. Gäller inte EU-regler i Stockholm? Eller gäller dom kanske bara i Kalmar? Jag har en teori om att strumporna egentligen var slut och butikspersonalen tyckte det var pinsamt och hittade på en konspirations-teori om nya EU-regler. Eller så var hon mytoman. Personalen alltså. Inte Thaa.
På min tid hade vi sockiplast. Undrar vad EU säger om dom? Eller om mytomaner? Eller om mytomaner i sockiplast.

1 Comments:

Blogger Team Southeast Sweden said...

Antar att de säljer ut det som finns för glatta livet, för sedan får de ju inte ha dem. Tänkte gå ut och hamstra på lunchen :-/

03 oktober, 2006 11:09  

Skicka en kommentar

<< Home